Apunts publicats a la categoria 'Curiositats'

Els 3 micos savis de Nikko i les múltiples interpretacions

Friday, 21 de May, 2010

Jo havia vist moltes vegades la representació de tres simis, o individus, o algun tipus de ninot fent com aquestes tres mones: una es tapa els ulls, l’altre la boca i la tercera l’orella. Jo coneixia una interpretació, probablement errònia, que interpreta aquesta imatge com el símbol de la censura. És a dir, no pots […]

Guaita si en són de nets els nipons

Monday, 10 de May, 2010

Guaita si en són de nets a Japó, que escombren les pedres i tot! Justament això vaig pensar en veure aquests tres pencaires escombrant aquests pedrots que hi havia entre uns temples, suposo que les poques fulles seques que hi havien. Una mica exagerat i tot.
I no va ser pas l’única vegada que vaig al·lucinar […]

Yo objeto

Tuesday, 9 de February, 2010

Les mudances o semi-mudances (que vindria a ser quan trasllades només una habitació o alguna cosa per l’estil) tenen moltes coses negatives: és avorrit de pebrots, perds coses pel camí, te n’adones de la porqueria que pots arribar a acumular…
Però també tenen aspectes positius, com per exemple que trobes vells tresors oblidats. I en […]

Per què prefereixo els vàters que els urinaris?

Friday, 8 de February, 2008

Avís/Disclaimer: Si el teu nivell d’escatologia i morbositat és nul potser millor que no continuïs llegint…
Aquesta setmana va de lavabos, semblarà que hi estic obsessionat (ho estic?). El fet és que rellegint allò de la llum vermella he pensat en la meva costum o mania a l’hora de pixar fora de casa.
Sempre que puc procuro […]

Per a que serveix un llum vermell en un lavabo?

Wednesday, 6 de February, 2008

Farà uns dies estàvem allotjats en un hotel de Montmeló, just al costat del circuit, on el personal va ser molt amable i el servei en general totalment recomanable.
Jo no tinc la sort de poder viatjar sovint, i el primer que faig quan entro a una habitació d’hotel és xafardejar-ho tot. En aquesta hi havia […]

No m’agraden les melenes catalanes

Thursday, 31 de January, 2008

Estava redactant un petit text, anava a escriure la paraula melena. Llavors he pensat Això no sona català, vols dir que és correcte?
He buscat els sinònims de la melena castellana en català i l’únic que em quadrava amb el significat que necessitava és cabellera.
La curiositat m’ha portat a cercar el significat de melena en català, […]

El logotip de la TDT, que n’és de lleig!

Thursday, 24 de January, 2008

Jo encara no tinc cap televisor d’aquests plans tan grans i macos i que s’han convertit en una extensió dels membres virils de molts mascles que es desafien amb la pregunta: I la teva, quantes polzades fa? Normalment amb la contra-resposta preparada: Bah! Jo la tinc més grossa, 52 polzades, hou hou hou.
De moment no […]

Casa Gay, n’hi ha per llogar-hi cadires

Wednesday, 14 de November, 2007

Farà unes setmanes, quan encara feia bon temps, em trobava en un espectacle al carrer. M’assec en una de les cadires que hi havia preparades, de plàstic, i veig l’adhesiu de la imatge a la cadira del davant.
Em va sorprendre, primer vaig pensar que seria un error o una broma. Però no, l’empresa de lloguer […]

La Casa He-He

Tuesday, 9 de October, 2007

Sempre m’han cridat l’atenció les rajoles decorades amb motius tradicionals. Els antics abeuradors -malauradament ja enderrocats- del meu poble n’eren plens, cadascún constava d’un típic refrany català i la seva representació gràfica, amb aquest estil tan antigament peculiar. Segurament encara n’hi han en alguna casa, però van desapareixent.
Aquesta de la imatge la vaig veure a […]

Si tarda grua arrastrem coche

Wednesday, 25 de July, 2007

L’estada per Vilanova i la Geltrú va donar molt de sí, a més del curiós nom de restaurant xinès també vam veure aquesta genial advertència: Si tarda grua arrastrem coche. Que traduit del catanyol al català seria: Si la grua tarda molt t’arrossegarem el cotxe. Sí senyor, amb 2.0 collons!
L’avís, tot i que incorrecte ortogràficament […]