El logotip de la TDT, que n’és de lleig!

El logotip de la TDT

Jo encara no tinc cap televisor d’aquests plans tan grans i macos i que s’han convertit en una extensió dels membres virils de molts mascles que es desafien amb la pregunta: I la teva, quantes polzades fa? Normalment amb la contra-resposta preparada: Bah! Jo la tinc més grossa, 52 polzades, hou hou hou.

De moment no la compraré fins que aquí al Camp de Tarragona ens tanquin la senyal analògica -som dels primers a patir-ho- i llavors amb calma miraré quantes polzades m’ha de mesurar l’orgull. Però avui he estat consultant informació, i m’he topat sovint amb el logo de la TDT, només els receptors amb aquest logo garanteixen que estan preparats per captar l’emissió de la televisó digital.

El que més m’ha cridat l’atenció és el fotudament lleig que arriba a ser el logotip, em sembla horripilant. Pel que he llegit és un logotip oficial creat a demanda de la Federación de Instaladores de Telecomunicaciones, i quan llegeixo l’explicació del disseny ho entenc tot:

El símbolo es el conjunto compacto formado por la expersión gráfica del ojo y el nommbre TDT con el tratamiento de los cuadrados y sus colores característicos.

TDT es televisión y es digital. Por eso juega con los colores básicos de la señal RGB (rojo, verde y azul) y con un elemento tan característico del mundo audiovisual como es el ojo.

Ojo que además por su tratamiento es puente de unión entre la televisión actual (parte superior) y la televisión digital del futuro (tratamiento de ceros y unos de la parte inferior).

Han intentat explicar la bíblia en un simple logotip, quan vols concentrar massa informació en un missatge tan curt com ho és un logo el més probable és que el resultat no transmeti res a banda de caos. Almenys és la sensació que em crea a mi, entre angunia i desconcert.

Ja m’imagino als dissenyadors intentat convèncer als senyors instal·ladors que seria millor un logotip més senzill i ells ¡No! Tiene que transmitir nuestro mensaje, todo lo que llega con la TDT, va a ser una revolución i hay que remarcarlo.

Resultat? Doncs per mi un bon cagarro ple de coloraines amb un ull a entre Gran Hermano i carta d’ajust que no queda bé sobre cap color ni superfície. Això sí, els zeros i uns deixen ben clar que la cosa és digital. O no ho veieu?

11 comentaris a “El logotip de la TDT, que n’és de lleig!”

  1. L'illa dels monstres ha dit:

    Sí!!! estic totalment d’acord!! sempre he pensat que era horroros el logo de la TDT, i mes tenint en compte que d’aqui no res l’haurem de veure molt molt sovint. una caguerada de dimensions considerables! l’hauran seleccionat els del Carnaval de Reus?

  2. utopiq ha dit:

    Ha ha ha! Segur que sí, el cartell d’enguany i de l’any passat a Reus també són ben lletjos.

    Jo en aquesta edició faré campana i ens n’anem cap a Vinaròs, a veure si allí encara es conserva part de l’esperit del Carnaval ;)

  3. Nuka ha dit:

    Jejeje, genial comentari. Tens tota la raó del món. Logo horroros i ‘creatius’ que deuen haver cobrat un pastón per ell….

    En quin món vivim :-( .

  4. utopiq ha dit:

    Gràcies Nuka, jo estic començant a pensar que se’l va fer ells mateixos per estalviar-se aquest pastón :lol:

  5. Pep ha dit:

    Proposo fer un ranking, que sempre és entretingut i potser acabes sortint al menéame, dels logos que la publicitat ha parit. Els top10 més lletjos i els top10 més ben aconseguits.

  6. utopiq ha dit:

    Pep, no ho entenguis com una falsa modèstia o arrogància, però escric perquè i el que m’agrada, no per sortir al menéame o enlloc. Si passa, benvingut sia i sinó, millor per a l’estabilitat del servidor ;)

    Ara que si veig més logo-cagarros o algun que em captivi em comprometo a compartir-ho.

  7. El logotipo de la TDT, que feo ha dit:

    […] Via | Utupia.com Tags: señal RGB, TDT, televisón digital, televisor […]

  8. L’incorregible Akira Toriyama, o dragons blaus i pits grans | utupia ha dit:

    […] Soc dels (pocs?) que encara va amb una tele de les que anomeno Beyoncé, és a dir, amb un cul gros però ben fet i arrodonit; res de pantalla plana o plasma, i molt menys TDT. Però veient que en quatre dies foten enlaire la senyal digital m’he comprat un reproductor de DivX amb TDT i entrada USB. […]

  9. El senyor gerent ha dit:

    Hola,
    acabo de topar-me amb el teu blog i m’ha robat una bona estona de temps llegint coses teves a l’atzar.

    Si no et fa res, et faig un enllaç a aquest post, en un post meu que penjo el proper dia 8 d’abril a elsenyorgerent.blogspot.com

    Salut.
    El senyor gerent.

  10. utòpiq ha dit:

    Me’n alegro d’haver-li robat una estona, senyal que haura estat entretingut.

    Estarem atents al seu blog senyor gerent. ;)

    (perdo pels accents, pero teclejo des d’un teclat japones)

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.