Per a que serveix un llum vermell en un lavabo?

Llum vermella de lavabo

Farà uns dies estàvem allotjats en un hotel de Montmeló, just al costat del circuit, on el personal va ser molt amable i el servei en general totalment recomanable.

Jo no tinc la sort de poder viatjar sovint, i el primer que faig quan entro a una habitació d’hotel és xafardejar-ho tot. En aquesta hi havia el més típic: televisió, assecador, algun detall de cortesia, etc. I també quelcom que no havia vist mai com a servei inclòs, una escalfador d’aigua i varis sobres d’infusions o cafè, amb sucre i sacarina inclosos. El detall no tan bonic era la morterada que et clavaven per la connexió Wifi, ni ens va passar pel cap pagar-ho.

Seguidament vam jugar una estona amb la targeta que fa de clau. L’hotel és d’aquests modests, de tres estrelles, però amb pocs anys d’antiguitat i força modernitats. Si treus la targeta s’apaguen els llums i tots els aparells elèctrics, és una bona mesura per estalviar.

I mentre perdíem el temps com la canalla, Cony! que és aquesta llum vermella? Un dels interruptors del lavabo encenia un llum que emetia una forta lluminositat vermella, era com un focus d’orquestra barata.

Si encenies l’altre llum el color vermell quedava dil·luit i no ressaltava tan com en la fotografia, però també es notava. Llavors vam veure que a més era l’únic que s’apagava automàticament. No enteníem res. El primer que ens va passar pel cap: Ens hem fotut en un hotel-puticlub i naltros sense saber-ho? Però res no quadrava, no hi havien noies lleugeres de roba, la recepcionista ens tractava de vostès i no fumava. Havia de ser una altra cosa.

L’únic que podíem fer era preguntar, així que en baixar de l’habitació li vam preguntar a l’amable recepcionista que ens tractava de vostès i no fumava: Disculpa, per a que serveix la llum vermella que hi ha al lavabo? Va somriure, semblava que s’avergonyís… i ens va dir: Hehe, no, eh, no és res… ‘íntim’… És pel baf, si s’encén aquest llum no s’embafa el mirall. La nostra resposta va ser més o menys: Aaaaaah, gràcies.

Sincerament, vaig provar això de la llum vermella i no vaig veure cap efecte anti-baf. Em continuava donant una altra sensació. I per acabar-ho d’adobar, he rebuscat i no he trobat cap informació que parli de l’efecte anti-baf de la llum vermella. Em té ben encuriosit, si algú en sap alguna cosa i ho vol comentar potser em treu de dubtes.

Extra! Extra!

La Nuka ens informa de que no només hi han llums roges als hotels, ella n’ha vist a lavabos particulars.

13 comentaris a “Per a que serveix un llum vermell en un lavabo?”

  1. isaac ha dit:

    Hahaha jo me la vaig creure. S’haurà de seguir investigant.

  2. L'illa dels monstres ha dit:

    El llum es per revelar fotos a la banyera, segur!! jeje

  3. utopiq ha dit:

    Jo en un principi també isaac, però el segon dia vaig provar-ho i no vaig notar res d’especial. He estat buscant i buscant i de moment no he trobat res, si les teves investigacions arriben a bon port ja m’ho faràs saber.

    Illenc, això de de revelar fotos, em semblaria fins i tot més creïble que la teoria del llum vermell anti-baf sinó fós perquè ja només són 4 gats i 2 moixons els que revelen carrets ;)

  4. Nuka ha dit:

    Doncs em sembla que la teva companya de feina (i amiga meva) també te una llum vermella al bany de casa seva, i segons vaig entendre emet escalfor i es per aixugar-te quan surts de la dutxa…

    Pregunta-li a ella que segurament t’ho podrà explicar millor :-) .

  5. polromeu ha dit:

    Doncs mira què et diré: A la ràdio del cotxe he comprovat que la llum vermella (puc posar diferents tonalitats), és la que menys “il·luminació” provoca. Vul dir que és la que menys il·lumina, en canvi, si poso la blava o la groga, s’hi veu a tot el cotxe.

    Aquesta llum vermella del lavabo té pinta de ser per a deixar-la encesa a la nit i que no molesti però que sàpigues on és el lavabo sense haver d’encendre les llums blanques que tant toquen la pera quan estàs dormint i s’encenen.

    Atentament, i desitjant que el meu raonament sigui vàlid, Pol.

  6. utopiq ha dit:

    Interessants teories! Però la teva, polromeu, se’ns desmunta per una raó, no es podia deixar encesa, s’apagava automàticament. La recepcionista va dir que aguantava encesa mentre hi hagués baf, jo ho vaig provar es va apagar al cap de poc.

    Nuka, la meva companya i amiga teva ha al·lucinat quan li he preguntat si tenia un llum vermell al lavabo :lol: I m’ha dit això, que en tenen una que no saben ben bé perquè hi és, però que la fan servir per escalfar ja que fa més via que l’estufa.

  7. polromeu ha dit:

    Merda …

    Ok doncs. Perdut he.

  8. Carles Oriach ha dit:

    Booones!

    A falta de veure el llum vermell en qüestió jo també tinc una teoria, a veure si us serveix:
    En realitat és una bombeta que emet en l’infrarroig, que és la longitud d’ona que les persones “normals” (ho poso perquè ja sé que no t’agrada fer servir aquesta paraula) anomenem calor. És a dir, bàsicament és una bombeta el filament de la qual escalfa més del normal. La llum vermella que es veu és emissió residual a l’espectre visible de longitud d’ona més baixa: el vermell. Quina utilitat té? Doncs com un calefactor dels de tota la vida: escalfar l’ambient de la cambra de bany perquè no passis fred quan surts de la dutxa. I perquè s’apaga automàticament? Doncs perquè aquests tipus de bombetes consumeixen quantitats bestials d’electricitat. Tanta que necessiten components especials per utilitzar-se (o sigui, que no les poseu en una làmpada corrent). Si això funciona pel baf o no… doncs sí, també, però no és la seva missió principal. Si la superfície del mirall està calenta, el vapor d’aigua de la dutxa no s’hi condensarà, però dubto que la bombeta en qüestió sigui capaç de posar el mirall a la temperatura que tocaria o sigui que com a molt farà que s’enteli més lentament o acumuli menys quantitat de baf…

    Què? Us agrada la teoria?

  9. utopiq ha dit:

    Me l’emporto! Carles, la teva teoria quadra amb l’ús que li donen els amics de la Nuka, i podríem dir que també hi encaixa l’explicació de la recepcionista.

    Em fa l’efecte que avui ja podré dormir tranquil. Bravo pel teu coneixement avançat en longituds d’ona 8O

  10. Per què prefereixo els vàters que els urinaris? | utupia ha dit:

    […] Aquesta setmana va de lavabos, semblarà que hi estic obsessionat (ho estic?). El fet és que rellegint allò de la llum vermella he pensat en la meva costum o mania a l’hora de pixar fora de casa. […]

  11. Darmstadi ha dit:

    Jo vaig veure uns vàters “públics” (entre cometes perquè s’havia de pagar tot i que em vaig trobar la porta ajustada i m’hi vaig colar) a Manresa on la llum era blava, tot era fosc i les parets, urinari i pica de metall. La impressió que tenies a l’entrar era brutal, no et sabria dir si semblava futurístic o psicodèlic.

  12. francesc ha dit:

    Estic impressionat del què ha donat de si la història i del perfecte raonament del Carles :)

    Salutacions!

  13. Lavabo d’homes, queda clar? | utupia ha dit:

    […] De vegades entres en un lavabo de restaurant (sí, és una obsessió) i et trobes en aquella odiosa situació en que mataries a l’il·luminat que va pensar que seria graciós posar una torca i un cargol per distingir dones i homes. […]

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.