Casa Gay, n’hi ha per llogar-hi cadires

Casa Gay, servei de lloguer

Farà unes setmanes, quan encara feia bon temps, em trobava en un espectacle al carrer. M’assec en una de les cadires que hi havia preparades, de plàstic, i veig l’adhesiu de la imatge a la cadira del davant.

Em va sorprendre, primer vaig pensar que seria un error o una broma. Però no, l’empresa de lloguer s’anomena Casa Gay. Que una empresa de lloguer de cadires s’anomeni així té la seva conya, no es pot negar que la quantitat d’acudits possibles no és pas minsa; quasi tots de mal gust i fins i tot tacats d’homofòbia, així que en tot cas me’ls reservo pel dia en que es faci justícia amb els (i les) homosexuals i tinguin la sort de poder riure’s de si mateixos perquè ja han assolit el grau de tolerància i igualtat que es mereixen, o sigui absoluta.

Casa Gay no és una empresa qualsevol, podem suposar que no és de recent creació, perquè segurament per evitar les mofes que comentàvem ja no li haguessin posat aquest nom, i encertariem. L’empresa va ser fundada més ni menys que el 1860, per José Gay y Gurri, va encetar la seva activitat comercial llogant cadires a les Rambles de Barcelona i partir d’allí van engrandir i diversificar el negoci fins a l’actualitat. Ara lloguen cadires, taules i escenaris; et munten el material d’un congrés, un concert o el que faci falta.

Almenys sembla que aquests no han tingut els estúpids problemes que pot suposar anomenar-se gay. A Gay Mercader [1], el primer promotor musical de l’estat, li van posar traves quan va portar els Rolling Stones l’any 1976 per primera vegada, ja que temien que allò fos una festa d’homosexuals.

Com a curiositat, a Catalunya hi han 650 persones amb el primer cognom Gay (com el director de cinema Cesc Gay) i 646 con a segon cognom. Entre uns i altres no arriben al 0′02% de població però segur que la quota de burles a suportar és força major.

[1] Gay Mercader en realitat no es diu així de nom, però li duen de ben petit. Tota l’explicació la podeu trobar en aquesta entrevista.

2 comentaris a “Casa Gay, n’hi ha per llogar-hi cadires”

  1. Tres i no res ha dit:

    Doncs a BAdalona hi ha la “Ortopdeia Gay” i la veritat és que quan ho veus per primer cop et mires l’aparador esperant trobar no se el que.

  2. utopiq ha dit:

    Molt bona també l’Ortopèdia Gay! Jo tampoc me n’escaparia de xafardejar el primer cop que hi passés.

    Un altre cop em venen bromes al cap, no tinc remei. Però per respecte m’auto-censuraré (espero no haver de fer-ho gaire sovint això).

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.