Primeres sensacions amb l’Asus Eee PC 1000H

Fa uns mesos que em va agafar la dèria de comprar-me un portàtil, el primer que tindria. Vaig estar mirant i la primera decisió que vaig prendre va ser la mida, de la pantalla concretament, com a màxim la volia de 12″.

Mirant mirant, em vaig enamorar del IBM Lenovo Thinkpad x61s, una passada de trasto. Menys un disseny actual —fet que m’està més que bé— i touchpad, té de tot: potència, qualitat i durabilitat. No deu estar gens malament tenint en compte que tres blogaires dels que més llegeixo també el tenen. Em van frenar el preu i el que em va dir un d’ells, realment necessites tan o un d’aquests petits que han tret ara ja et serviria?

Doncs la veritat és que pensant-ho bé volia un portàtil portable, no pas aquests monstres de 15 o 17 polzades. Volia un ordinador pel tren, pels viatges, per portar-lo amunt i avall. I que em permetés navegar, escriure, veure-hi pel·lícules i treballar-hi una mica, però res de l’altre món. Així que em vaig posar a mirar això que en diuen ultraportàtils o netbooks.

Vaig tornar a sondejar el mercat i els que em van atreure van ser els Asus Eee PC i l’MSI Wind. Alguns detalls em feien decantar cap als Asus, com la batèria de 6 cel·les i les recomanacions d’altres usuaris que coneixo, llàstima que les sèries existents eren massa petites, 7 i 9 polzades. Però just llavors va sortir la sèrie 1000 que ja és de 10″. Ja tenia l’objectiu clar.

Em vaig esperar i finalment a principis de setembre es posava a la venda a les botigues virtuals de l’estat i ja em va ser impossible retardar-ho més, uns 400€ per un Asus Eee PC 1000H.

La part negativa és que no he pogut triar sub-model, així que m’he hagut de quedar el model negre, ja m’està bé, i amb Windows XP. Això ja no em va fer gràcia perquè m’hi volia posar GNU/Linux i no m’agrada regalar calers de llicències, a més de que té menys RAM. Però és possible que el model amb Xandros no arribin a distribuir-lo mai aquí i comprar-lo fora em sortia per un ull de la cara, així que m’hi vaig llençar.

Ara que he tingut un parell de setmanes per a provar-lo, puc dir que tot el que he experimentat són bones sensacions en una petita joia. El teclat és còmode d’usar un cop t’hi acostumes (un 95% del tamany d’un portàtil de 12″), té la tecla d’Intro normal —en forma d’L invertida—, el touchpad és prou gran, suporta una resolució de 1024×600 i en quant a la durada de la bateria, pel que he llegit pot arribar a durar unes 7h per l’òptim rendiment del processador Intel Atom però jo no he passat de 5h.

La Wifi, el Bluetooth, la webcam, tot va a les mil meravelles. Així que si algú s’ho està pensant i dubta, que no ho faci, almenys per mi ha sigut una molt bona compra.

12 comentaris a “Primeres sensacions amb l’Asus Eee PC 1000H”

 1. Nuka ha dit:

  Jejeje, enhorabona i benvingut al club :-) .

 2. vidi ha dit:

  quin món!! tot em sona a xino!!
  així és aquella cosa que vas portar l’altre dia a la reunió, doncs?

 3. utopiq ha dit:

  Merci Nuka. Hi vull posar l’Ubuntu eee, també es pot instal·lar als 701 com el teu, ja explicaré com va, per si t’interessa…

  Ei Vidi, aquesta petita cronòlogia farcida de tecnicismes es pot resumir en m’he comprat un joguet nou i m’agrada molt. I quan tens joguina nova la vols portar a tot arreu, a les reunions també ;)

 4. Roi ha dit:

  És preciós! la veritat és que té molts números per substituir el meu iBook de 12″ del 2004. Sobretot després de llegir el teu review.
  Felicitats i a disfrutar-lo!

 5. Jordi ha dit:

  On l’has pogut comprar?
  Jordi

 6. utopiq ha dit:

  Merci Roi, suposo que n’explicaré alguna coseta més. Si en vols saber algun detall concret, ja saps.

  Jordi, quan va arribar a l’estat a principis de setembre es va esgotar ràpidament de la majoria de botigues virtuals, jo vaig comprar-lo a una web madrilenya on vaig trucar previament per confirmar que tenien estoc i fins i tot me’l van reservar, totalment recomanables: InformatiCenter.com

 7. Instal·lant l’Ubuntu Eee a l’Asus Eee 1000H | utupia ha dit:

  […] Com vaig comentar, em vaig comprar el model d’Eee 1000H que ve de fàbrica amb Windows XP, a contracor i amb resignació perquè no volia pagar per un sistema que no faria servir. Però era això o res i no tenia pas ganes d’esperar fins vés a saber quan.

  Llegint llegint, m’he assabentat del més que probable perquè d’aquesta prioritat en distribuir els models amb Windows. I el que m’ha emprenyat més saber, és que pel simple fet de portar el sistema de Microsoft, no pot tenir més d’una Gb de RAM a diferència del model amb GNU/Linux. […]

 8. aniol ha dit:

  Doncs sí, jo per portar-lo a la facultat i demés també porto temps mirant-m’ho. Llàstima això que no vinguin amb GNU/Linux, perquè amb XP deu pujar el preu no?
  A veure si per Nadal puc fer que me’n caigui un a les mans.

  Per cert, l’enllaç a la web és:
  http://eeepc.asus.com/global/product1000h.html
  Tens posat:
  http://eeepc.asus.com/global/1000h.htm

 9. utopiq ha dit:

  Gràcies aniol, he actualitzat l’enllaç, pel que sembla han millorat la web i els molt cabrits han modificat els enllaços ;)

  Diria que el preu és el mateix, de totes formes, quan el vaig compra, aquí no distribuïen el model amb el Xandros i diria que ara encara tampoc. Així que realment no pots arribar a comparar.

 10. jodido_por_akismet ha dit:

  Després de mirar i remirar … Utopiq, no creus que 10′ es queden curtes ? Vaig estar trastejant per sobre un MSI Wind, que la té de 10′ (ment bruta!) i no em va convèncer; crec que el mínim són 12, on portabilitat i comoditat visual estan en igualtat de condicions. Què en penses ?

 11. utòpiq ha dit:

  Tot depèn Pol. Com comentava, en un principi volia un Thinkpad de 12″, em sembla una bona mida però després vaig canviar d’opinió.

  Jo el meu el faig servir per: connectar-me a Internet a la consulta del metge, estudiar o veure una peli al tren, navegar una estona a la piscina del poble, utilitzar-lo com a eina de resolució de problemes a cases d’amics…

  Mai hi estic moltes hores seguides i no necessito veure’l de massa distància. I a més, la veritat és que tinc uns dits més aviat de pianista, prims. Així que ja em va bé.

  Ara bé, si busques un trasto una mica més robust, potent i còmode; 12″ pot ser una bona mida. Això sí, el preu canvia bastant…

 12. jodido_por_akismet ha dit:

  Una de les finalitats d’aquest portàtil seria per donar cabuda al meu intrusisme laboral a l’hora d’efectuar reparacions informàtiques a casa d’amics i coneguts. Pel que fa a potència, veien el que és capaç de moure un MSI Wind amb 2GB de RAM, em sembla que no em cal pas res més. Tindré en compte el teu perfil d’usuari a l’hora d’escollir. Moltes gràcies per la resposta !

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.