Homenatge a l’Alonso

alonso

Aquest és el meu particular homenatge a Fernando Alonso, que ja aviso, vé d’una opinió gens imparcial.

Sóc seguidor de la Formula1 i en particular de l’Scuderia Ferrari i Michael Schumacher des de fa anys, i mai havia vist un pilot tan arrogant, egocèntric, desagraït i vull-fer-me-graciós-però-faig-pena. He vist guanyar grans pilots com Mika Häkkinen, Jacques Villeneuve o Damon Hill i cap d’ells m’havia ofès amb les seves accions dins o fora dels circuits.

Ho reconec, l’Alonso em cau malament. No li discuteixo la seva qualitat, és el just actual campió del món, però quan veus com tracta als companys de feina quan diu coses com Renault nunca me ha ayudado, com tracta la premsa si no és el seu amiguet pelat de T5, com es baralla amb l’home que el va portar a la Formula1 (Adrián Campos) o com se’n fot dels seus propis patrocinadors; tot això et fa veure com és una persona. I jo mai podré ser seguidor de cap persona que per davant de tot no demostri una mínima talla com a tal.

I des d’aqui li faig el meu húmil homenatge recomanant-li que es renti les dents més sovint i que es respalli a conciència perquè la tosca que té acumulada a les dents podria servir per plantar un camp de patates. Si si, fixeu-vos bé en el detall de les dents, en aquesta foto es pot veure la brutícia acumulada. I també he penjat l’original perquè quedi clar que no es cap muntatge.

Potser sembla lleig fotre-se’n d’un defecte físic -i ho és- però crec que no és el cas. El que faig es burlar-me’n de la falta d’higiene d’algú que viu de la seva habilitat i de la seva imatge, d’una persona que cobra més del que jo i tota la gent que conec cobrarem en les nostres vides i que em sembla que té temps i diners per comprar-se un raspall, pasta i fil dental i una clínica dental sencera si li ve de gust.

Ah, i per si algú ho estava pensant, sí, sóc totalment oportunista: he esperat a que guanyi el Schumi per fer-li l’homentage a l’Alonso, (amb els teus collons m’engronso -això ho deia un avi del meu poble i sempre m’havia agradat com sonava-).

11 comentaris a “Homenatge a l’Alonso”

 1. ningú ha dit:

  qui és ell per no voler parlar amb tv3? un nou ric de la fórmula 1, que no respecta ni sap ser un bon guanyador…

 2. Utopiq ha dit:

  Iep! sembla que no li havies agradat al meu filtre anti-spam, t’havia bloquejat el comentari considerant-lo brossa. Ja està solucionat, t’he marcat com a persona benvinguda ;-)

  Per cert, estem d’acord Sr. Ningú, també s’ha de saber guanyar.

 3. Xavi ha dit:

  Em fa gràcia tot plegat, aquesta necessitat de denunciar coses absurdes, aquest humor reusenc, d’estil buenafuente.

  És clar que cadascú fa amb el seu blog el que li dóna la gana, com ho fem alguns en certs mitjans de comunicació. Les formes no es poden justificar… i alguns fons, com aquest (que li cau malament algú pels motius que exposa…) doncs, tampoc justifiquen les formes.

  Això és criticar per criticar i vosté està en el teu dret de fer-ho, però caure tan baix com dir que si té les dents així de brutes… és perdre l’elegància i cercar l’ofensa. És probable que si s’atura una estona davant el mirall vosté també trobarà defectes, i no pocs… perquè les persones som així d’imperfectes.

  Em sorprèn aquesta visió de la realitat que no aporta res i només pretén posar el dit a l’ull dels altres, o, com diriem els ganxets “els demés”.

  Disculpi si le semblo superficial per emetre aquesta opinió… és evident que no el conec de res.

 4. Utopiq ha dit:

  No cal que et disculpis Xavi, superficial en tot cas ho seria el meu escrit. I pots parlar-me de tu, jo ho faré perquè no m’agrada parlar de vosté, menys a algú que em visita i menys encara veient que tenim edats similars (això m’ha semblat per la foto del teu blog).

  Però anem a pams que el teu comentari té substància. D’entrada me’n alegro que et faci gràcia tot plegat, sempre m’ha agradat fer riure a la gent, potser tinc una mica d’ànima de pallasso.

  També em prendré com a un afalac el que em dius del meu humor, reusenc i d’estil Buenafuente. Tenint en compte que vé d’algú que ha viscut a Reus i que té com a adreça del seu blog XdReus no pot ser sinó una floreta. I en Buenafuente sempre m’ha agradat, així que moltes gràcies.

  Això si, m’acuses de denúnciar coses absurdes. Segur n’hi ha que pensen que la pintura es absurda, o que la poesia no serveix per a res. Jo no jutjo, ni titllo les temàtiques del que la gent escriu, però sense volguer-ho comparar amb cap tipus d’art penso que el que escric no és absurd.

  Criticar si, però no només per criticar. Ho faig per donar a conèixer el que penso, per explicar perquè ho penso, però potser tens raó, sempre m’han dit que ho critico tot i que sóc un torrecollons.

  Parlem de l’elegància i l’ofensa. Al Club de la Lucha diuen Lo que posees acabará poseyéndote així que si en algun moment he tingut elegància no em fa res perdre-la, no em preocupa ser elegant i de pas no em poseirà a mi. I l’ofensa potser si que la buscava, segurament deu ser un acte reflex a l’ofensa que em provoca el senyor Alonso cada cop que el veig.

  Argüir els defectes que pugui tenir jo, força nombrosos, per suposat, és usar un obvietat. Tots en tenim i no per això no som lliures de criticar. En aquest cas critico la falta d’higiene i poca cura que té algú, que en part viu de la seva imatge i cobra dels patrocinadors per donar la cara. Almenys que es renti les dents, si us plau.

  I em repeteixo, no jutjis i no seràs jutjat. Tu creus que el que he escrit no aporta res, però si a algú li ha servit per alguna cosa, per petita que sigui, em dono per satisfet. I ben mirat ja n’estic de satisfet, perquè almenys a mi m’aporta entretenisment i satisfacció mentre ho escric.

  Posar el dit a l’ull dels “demés” no és la meva intenció, almenys no la única. Però com ja t’he dit sempre m’han dit que m’agrada fer-ho i discutir, o sigui que potser en això tens raó.

  Ah, i segurament no ens coneixem de res, però ves a saber, potser algun cop ens hem creuat pels carrers de Reus. Jo no sóc pas reusenc o ganxet, però hi vaig sovint.

 5. Xavi ha dit:

  M’ha agradat aquest intercanvi de punts de vista que hem mantingut.

  Un cop aclarits i exposats els nostres arguments t’he de dir que m’agrada la gent que té criteri, tot i que sovint les obvietats que fem servir per recolzar els discursos formen part del reguitzell de contradiccions que pertanyen a la nostra condició humana… Segurament, emetre judicis de valor i crítiques des de la distància fa que ho fem des d’una perspectiva superficial.

  És clar, d’altra banda, que és poc probable tenir una trobada amb el senyor Alonso per contrastar les nostres expectatives o les nostres impressions inicials amb la realitat i això facilita la creació de tota classe de mites i estereotips basats en la majoria dels casos en prejudicis…

  Pot ser que no es renti les dents i que, tanmateix, visqui de la seva imatge… però com que ells és tan lliure com tu… arreando que es gerundio!

  Salutacions i ens llegim! (qui sap, potser fins i tot ens veiem i fem un café)

 6. Utopiq ha dit:

  A mi també, i també m’ha satisfet veure que estàs atent als teus lectors i les seves peticions.

  Ens llegim o qui sap…

 7. Per fotre’s un fart de riure | utupia ha dit:

  […] Però quan he rigut més ha sigut escoltant i veient a l’Alonso, deixant anar floretes en contra el seu equip de l’estil: Algunos en Renault están contentos, así no me llevo el Nº1 a otro equipo, i també al veure com li contestaven. També m’ha alegrat veure que no sóc l’únic que té alèrgia al bocamoll del Lobato, em resulta insuportable. I la cirereta ha sigut assabentar-me que el pilot de la pifiada amb la roda era el mateix que ja havia fotut la pota a Hungria, al pobre xiquet l’han rellevat del seu càrrec. […]

 8. Alonso i el treball en equip | utupia ha dit:

  […] Aquesta és bonica floreta que ha deixat anar fa poc el senyor Fernando Alonso, suposo que als seus companys d’equip, inclosos els mecànics i enginyers, els haurà fet molta gràcia. […]

 9. S’ha de ser Alonso | utupia ha dit:

  […] Articles relacionats: Alonso i el treball en equip i Homenatge a l’Alonso […]

 10. La Seva | utupia ha dit:

  […] I que dir del Telenotícies, del protagonisme que li donen a l’Alonso ni en parlem (a Astúries veuen TV3?), del seguiment aclaparador de la selecció espanyola tots n’hem estat testimonis, i el tracte igualitari que donen als esportistes catalans i espanyols es fa palès cada Telenotícies. […]

 11. Flavio Briatore en tanga | siknus.cat ha dit:

  […] Cada cop que miro la imatge em quedo perplex uns dos segons, per després partir-me el pit de riure. És un fenòmen. És sublim, impagable, hilarant. Sí, és el director esportiu de l’equip de Fórmula 1 de Renault, Flavio Briatore, i un exemple a seguir. A part d’estar folrat de diners també ho està de grassa: com les foques. Perquè ens entenguem: l’alonso aquell que no desperta massa simpaties té molta pasta, no? Doncs aquest és el seu jefe. Sí, en tanga, el mateix que en anglès es diu thong, o g-string, i que no ho dic per il·lustrar-vos; sinó perquè quan google m’indexi (que ho fa sovint) i algú busqui “briatore thong” vull sortir el primer. […]

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.