N’estic tip de més restriccions

La llibertat de l'iPod

Llegint en Benjamí me’n assabento d’una campanya que està en contra del DRM, i tal i com ens diu És important que el DRM no aconsegueixi cap acceptació social. Algunes megacorporacions fan anques enrere en veure que els clients s’enfaden. Així que jo m’enfado, m’encabrito i m’emprenyo perquè tampoc vull arxius capats ni dispositius que no em deixin fer el que fins ara hem pogut fer.

DRM són les sigles en Anglès de Digital Rights Management, Gestió de Drets Digitals. Però com llegeixo en varis llocs més aviat és tracta de Digital Restrictions Management, Gestió de Restriccions Digitals.

Algunes de les companyies que defensen el DRM són el dimoni banyut, Microsoft, i la dels ordinadors blancs impoluts i de disseny, Apple. Aquesta última l’usa en el seu sistema iTunes que incorporen tots els iPod, per això una de les imatges de la campanya és la d’aquest iPod que empresona a la seva mestressa.

Eliminem el DRM

Aquesta imatge -traduïda i retocada pel Benjamí- és per fer campanya en contra del DRM, així que descarregueu-vos-la i utilitzeu-la allà on vulgueu.

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.