Les promeses d’en Zapatero


S’acosten les eleccions al parlament espanyol, ja ens trobem en plena precampanya i la saturació d’informació politica comença a donar els primers senyals de vida. Jo però, no hi puc fer res, vomito el que empasso i per postres m’han vingut ganes de parlar de més política.

Mentre la dreta espanyola es distancia a pas ferm i accelerat del centre que mai havien arribat a trobar, l’esquerra espanyola (o els no ultradretans) ens presenten com a demostració de la bona feina feta que han complert les seves promesos.

José Luis Rodríguez El Puma Zapatero assegura haver complit el que va prometre. Potser sí que li va prometre a la seva dona que faria més exercici i en fa, però almenys pel que fa a Catalunya s’ha passat les promeses per l’arc del triomf, és un mentider.

Però aquestes coses no es poden dir alegrement, així que ho diré seriosament, és un bolero de la mida d’una estació del TGV. I per si hi ha algun descregut a la sala en farem un petit repàs:

  1. Els senyor de les celles (com que a mi com a català no em tracta amb respecte, jo tampoc ho faig amb ell) a principis de 2006 va dir aquella frase que cada cop que el sento parlar de promeses em ressona entre orella i orella: Pasqual, apoyaré la reforma el Estato de Catalunya que apruebe el Parlamento de Catalunya. La resta és història per tots coneguda, li van passar el ribot.
  2. Es veu que estava eufòric l’home, ho prometia tot. El juny de 2006 va confirmar que compliria amb la promesa electoral de publicar les balances fiscals. Si algú es va quedar assegut esperant, les hemorroides ja li poden haver esclatat. Això de les balances és una cosa molt i molt complicada, a Europa ja ho fan però és perquè les balances fiscals dels estats que composen la UE són molt més fàcils de calcular, oi Zapatero?
  3. Recordeu quan havia d’arribar el TGV a Barcelona? En José Luis us ho recorda, el 21 del passat mes de desembre de 2007. Osti! però si ja ha passat i encara no sabem ni quan hi arribarà. Doncs mira, ja va la tercera incomplerta.
  4. Va, una altra de trens. Quan s’havia d’enllestir la transferència de la gestió rodalies a la Generalitat? Aquest gener, molt bé! Doncs em jugo un vagó de rodalies a que el president del govern espanyol, incompleix això que va prometre el juliol passat.
  5. I per últim, un incompliment a mitges. Que tranquils ens vam quedar quan vam veure els primers papers fent el viatge de Salamanca a terres catalanes, ens pensàvem que a partir de llavors la cosa ja aniria rodada, en no massa temps tots els papers tornarien a la casa que els hi pertoca a cadascún. Però la cessió encara està així: En total, la Generalitat reclama unes 1.500 caixes de documents privats i institucionals, i set més amb fons administratius, que van quedar pendents de l’entrega del primer bloc de documents, 500 caixes, que va tenir lloc el 31 de gener del 2006. El lliurament dels papers està bloquejat, fins que al PSOE li vagi bé electoralment o fins que se’ls mengin els caragols, vés a saber. No complir-la del tot és no complir-la, així que una altra promesa trencada.

L’incompliment de, com a mínim, cinc promeses no és pas un bon balanç com per anar inflant pit i proclamar-se com a complidor, més aviat et retrata com a mentider.

5 comentaris a “Les promeses d’en Zapatero”

  1. bxter ha dit:

    Normalment paso pel teu blog, però mai havía deixat comentaris.
    Felicitats, m’agrada molt. : )

    He trobat aquest vídeo i em sembla molt curiós. Es tracte d’un reportatje d’una cadena de tv de no sé on, en el que es parla dels fenòmens extranys que han passat en un monestir a prop de Manresa. Aquí teniu el link.

    http://www.youtube.com/watch?v=2aSIDBRqKMs

  2. utopiq ha dit:

    Més informació sobre el comentari anterior.

  3. Món Sant Benet, víctimes o creadors d’un nou màrqueting viral? | utupia ha dit:

    […] Ahir mateix van fer un comentari a l’article de les promeses d’en Zapatero. Tan bon punt el vaig veure vaig mal pensar, tenia tota la mala pinta de ser un altre comentari d’spam. És força semblant als que vaig rebre fa unes dies, a diferència de que aquest està escrit en català i conté un enllaç. […]

  4. Les meves recomanacions anticrisi | utupia ha dit:

    […] Com que un part del meu sou és variable (per sort és petita o ja em podria llençar riu avall) en funció, entre d’altres coses, dels resultats econòmics de l’empresa; i la quota de l’hipoteca ha anat pujant fins a convertir-me l’anus en la bandera de Japó, he ideat unes mesures anticrisi que preveig tan efectives com les de Mr. Zapatero: […]

  5. ZP = Mentider | utupia ha dit:

    […] La pujada d’impostos afectarà als que més tenen, ens va dir. I aquesta promesa s’ha convertit en l’enèsima que es suma la llista d’incompliments d’en Zapatero. […] Ara apuja l’IVA i apuja també la tributació sobre l’estalvi. L’IVA perquè pagui tothom. La tributació sobre l’estalvi per si de cas algú ha pensat a deixar de consumir i estalviar-se l’IVA. Si no t’agafen comprant, t’agafen sense comprar. Aquí no se n’escapa ningú. Ni alegres gastadors ni austers estalviadors. No queda ni el recurs al vici. També han augmentat les taxes del tabac i l’alcohol. […] […]

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.