Planet Terror, la primera meitat de Grindhouse

Planet Terror

Aquest cap de setmana passat estrenaven Planet Terror de Robert Rodríguez, i no vaig poder esperar a més tard del divendres per anar a veure-la. Si n’hagués de fer una curta descripció ho faria com: diversió gore-setantera a cabassos, amanida amb zombies reinflats.

Rodríguez és un nord-americà fill de mexicans, que ha dirigit entre d’altres Sin City y Obert fins a la matinada. Amic inseparable de fa molts anys d’en Quentin Tarantino, company d’aventures també en aquest nou projecte.

Planet Terror és la meitat d’un projecte anomenat Grindhouse, que es completa amb Death Proof, un film dirigit per Tarantino. Grindhouse és com s’anomenaven als cinemes nord-americans dels anys setanta que projectaven sessions dobles de pel·lícules gore, de sèrie z, en definitiva de poc pressupost. Les exploitation, eren unes cintes que s’acostumaven a deteriorar fàcilment i que suplien la manca de qualitat i pressupost despertant els instints més bàsics: sexe, violència, drogues, sang i fetge, monstres, zombies, etc.

Els dos cineastes gamberros han volgut fer un homenatge a aquella època i estil, i aquest abril passat van estrenar a Estats Units Grindhouse, que conté els dos films i un seguit de tràilers falsos del mateix sabor ranci i realitzats per mites clàssics del gènere. A la resta de països, la distribuidora sap que en pot treure més suc (Rodríguez i Tarantino són sinònim d’èxit assegurat a tot el món) i ha decidit emetre-la per parts, la pela és la pela i als espectadors que ens petin.

Em vaig divertir moltíssim, la hora i mitja de Planet Terror va passar volant, em vaig petar de riure amb situacions aparentment absurdes i inesperades. Passada l’adaptació inicial al retorn del gore al cinema actual, va arribar un moment en que els borbolls de sang acompanyats d’algun òrgan hiper-inflat i apunt d’esclatar eren sinònim de riallades. Però no pas per tothom perquè més d’un i una es van passar tres quarts de cinta amb els ulls ben tapats, per si de cas els esquitxava algun tros de llengua o esòfag descontrolat, jo ja he avisat…

L’argument és el de menys, les explicacions i raonaments de la trama no existeixen, fins i tot enmig de la pel·lícula hi ha una simulació de tall erroni de la cinta, que segons he llegit, Rodríguez va substituir pel que seria un segment de la història que li semblava avorrit de narrar. Però si us pica la curiositat: tracta dels afectats per un virus que es converteixen en un exèrcit zombies embojits, a partir d’aquí una ballarina d’striptease i el seu ex encapçalen un grup de resistents que lliutarà per poder sobreviure.

Del repartiment en destacaria una sexy fins a rabiar Rose McGowan, una sexy fins a menjar-se-la Fergie de The Black Eyed Peas, un divertídissim Naveen Andrews de Lost i les aparicions estelars de Bruce Willis i Quentin Tarantino.

Tot i ser un exemplar d’un gènere barroer, passat de moda i en principi sense qualitat, aquest és en realitat un film entre la paròdia i l’homenatge, molt cuidat en cada detall (l’han sotmès a efectes d’envelliment per a que encara recordi més als 70) i que m’ha semblat quelcom molt diferent a tot el que es projecta avui en dia, li poso un 8.

5 comentaris a “Planet Terror, la primera meitat de Grindhouse”

  1. siknus ha dit:

    Uf… no sé si hi aniré. Perque ja veig que s’hi ha d’anar predisposat a riure i, sobretot, havent menjat alguna cosa light abans. El meu estómac és més sensible. xD

    No havia vist les iconetes rollo viral encara, serà que sempre llegeixo per RSS i gairebé mai entro a comentar. :)

    Com et vaig dir al SMS, hem de parlar.

  2. utopiq ha dit:

    Riure o no, ja és cosa de cadascú, però el tema de l’estómac ja és més important per tenir en compte …

    Si vols que et digui la veritat, ja saps que no n’estava gaire convençut i ho veia de fanfarró, però ho he volgut provar arran del comentari que em vas fer: tu hauries d’afegir les icones virals perquè crees nou contingut. Estan en fase beta per incorporar-ho definitivament a les funcions que he anat programant per Wordpress. Però de totes formes que jo sàpiga ningú ha enviat res o sigui que massa fase de proves tampoc calia. :lol:

    Ara mateix estic de vacances, a veure si una tarda d’aquestes pujo cap a Botarell amb la Miriam i prenem alguna cosa ;)

  3. Death Proof | utupia ha dit:

    […] Si vau llegir l’apunt sobre Planet Terror, sabreu que era la primer part meitat de Grind House, dirigida per Robert Rodríguez. Doncs Death Proof és la resta del pastís, la última pel·lícula que ha dirigit Quentin Tarantino, després de Kill Bill 1 i 2. […]

  4. Buried i Machete, o enterrats i ganiveters | utupia ha dit:

    […] Machete, us sonava com a nom de pel·lícula? Doncs seria molt lògic si vàreu anar a veure alguna de les dues part del project Grindhouse, Death Proof de Quentin Tarantino i Planet Terror de Robert Rodríguez, el mateix director d’aquest film. Un parell de cinèfils ben torrats que porten ja un bon grapat d’anys fent gamberrades junts a la gran pantalla, i que almenys a mi, m’encanten. […]

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.