Austeritat a l’estat espanyol?

euros

Ahir mateix es va obrir una via més cap a la independència, la mesa del Parlament va admetre la proposta de consulta popular sobre la independència de Catalunya. Però mentre no assolim la secessió, i això depèn en gran part únicament de naltros mateixos, pertanyem a l’estat espanyol. Mentrestant això no canviï, hem de tenir un ull ben posats als balafiaments del govern espanyol.

Recentment des de la Moncloa s’ha impulsat un pla d’austeritat, que personalment veig força encertat si no fos perquè a hores d’ara encara manca saber si als rics (sí senyor Marius Carol, cobrar més de 120.000€ anyals per mi és ser ric, encara que no milionari) els tocaran el crostó d’alguna manera o el mercat financer patirà alguna regulació. I això és un partit d’esquerres? Au vinga!

Per altra banda, ahir m’arriba un correu-e on diu el següent:

Leire Pajín, dintre d’uns dies passarà a ocupar el Càrrec de senadora, en virtut de l’acord al que han arribat PSOE i PP. A partir d’aquest moment la Sra. Pajín , passarà a gaudir el que es denomina economia -més que- sostenible i així fer els primers assajos de la futura llei. Anem per parts. Pajín, cada mes, cobrarà:

Sou com senadora
5.500€/mes
Sou com secretaria d’organització del PSOE
6.500€/mes
Sou ¡¡¡ Indemnització !!!! com a ex-secretària d’Estat de cooperació
7.000€/mes
Dietes
1.800€/mes
TOTAL
20.800€/mes
TOTAL ANUAL
291.000€/any

El càrrec de secretària de Estat de cooperació el va abandonar al juliol de 2008, però mantindrà aquesta indemnització durant 2 anys (vaja, com qualsevol de nosaltres).

I això en plena crisi a l’estat espanyol amb 5 Milions d’aturats. On centenars de milers de treballadors cobren el salari mínim de 624€/mes (8.736€/any). I on més de 8 milions de persones estan sota el llindar de la pobresa. ¿Aquesta és la política del servei públic i pel be comú? O és l’Espanya del “pelotazo” i la corrupció legal?

Aquest notícia sobre la Pajín em sonava a antiga, i en part ho és. Es va donar a conèixer el març de l’any passat, i ella va respondre des del seu blog, verificant com a bona la informació però escudant-se en que és el que li pertoca. El més irritant és que va tenir pebrots a dir que el seu únic patrimoni és un pis de 58 metres quadrats i amb hipoteca! Ara resulta que jo cobrant menys d’una desena part que la Pajín, tinc el mateix patrimoni, quina barra.

A més de cobrar més d’un sou de l’Administració, que normalment és il·legal, cobra del seu partit; i cal recordar que aquests diners provenen majoritàriament de subvencions públiques. Per acabar d’amanir-ho, cobra dietes perquè no és de Madrid i hi treballa, però la molt barruda resulta que sí que hi viu! Quins pebrots.

Jo tinc el meu propi pla d’austeritat per al govern espanyol, que en prenguin nota si els rota:

Proposta d’estalvi

  • Revisar la incompatibilitat de sous públics (exemple: Leire Pajín)
  • Rebaixar com a mínim un 15% del pressupost de la casa reial, que no són funcionaris el reis?
  • Reduir radicalment el pressupost en Defensa, menys tropes a Afganistan i menys comprar-se joguines noves d’aquestes que valen milionades d’euros (tancs, avions, etc.).
  • Petar-se ministeris inútils, com per exemple el d’Habitatge i el d’Igualtat (algú m’explica per a què serveixen?

Imatge

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.