El Gran Germà et vigila
…
La privadesa és un dels temes més coneguts en matèria d’ètica aplicada a les noves tecnologies de la informació i que alhora provoquen més controvèrsia. En aquest mil·lenni, la intimitat de les persones estarà en perill a causa de l’augment de les tècniques de cerca a la xarxa (mineria de dades) o en bases de dades, i això va més enllà de les tradicionals cerques d’informació. Cal tenir present, per exemple, que una de les empreses més importants en producció de programari, Microsoft, fou acusada entre d’altres coses, d’incorporar a les seves aplicacions mecanismes que possibiliten al fabricant espiar als usuaris que utilitzen els aplicatius de la firma.
…
Aquest és un fragment d’un escrit que he redactat per a una de les assignatures que curso a la UOC (a part de pencar).
És una breu reflexió sobre les tecnologies de la informació i la privadesa. Si algú vol llegir-lo tot, pot fer-ho en format PDF.
Tuesday, 18 de April, 2006 a les 16:03h
[…] I en aquest procés, llegint a en Xavier Caballé, em trobo la confirmació a la teoria conspiranòica, extesa mundialment, de la que parlava fa unes setmanes, el Gran Germà ens vigila. Vegem el ressaltat que ens fa d’una notícia: In Italy, which experts agree is the most wiretapped Western democracy, a report to parliament in January by Justice Minister Roberto Castelli said the number of authorized wiretaps more than tripled from 32,000 in 2001 to 106,000 last year. […]